Tiplijn: 06-19541384

Honderden meldingen voor de brandweer tijdens storm Eunice

0

DORDRECHT – De brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid is van vrijdagmiddag 18 februari tot zaterdagochtend 19 februari 7.30 uur zo’n 250 keer ingezet. Ook zaterdagochtend druppelen er nog meldingen binnen. Dit heeft volgens de brandweer te maken heeft met het feit dat het daglicht schade aan het licht brengt die ’s nachts niet goed zichtbaar was. De brandweer zal in het verdere verloop van het weekend alle binnenkomende meldingen afhandelen.

In tegenstelling tot elders in het land deden zich in Zuid-Holland Zuid geen (ernstige) ongelukken voor. Wel waren er wat grotere schademeldingen. Zo liet aan de Damsterdiep in Dordrecht een deel van het dak los en viel in Sliedrecht een boom op een woning. Bij Sop! Autowas in Alblasserdam waaiden wasboxen om en is de schade groot.

Een overzicht van het aantal meldingen per gemeente:

  • Alblasserdam: 9
  • Dordrecht: 49
  • Gorinchem: 20
  • Hardinxveld-Giessendam: 17
  • Hendrik-Ido-Ambacht: 20
  • Hoeksche Waard: 56
  • Molenlanden: 32
  • Papendrecht: 13
  • Sliedrecht: 15
  • Zwijndrecht: 20

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer