Tiplijn: 06-19541384

Straatrace eindigt in zware crash op de Prins Hendrikbrug in Dordrecht

1

DORDRECHT – Een auto is maandag op de Prins Hendrikbrug in Dordrecht gecrasht en zwaar beschadigd geraakt. De bestuurder raakte lichtgewond, de bijrijder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval maandagavond 20 september gebeurde volgens getuigen tijdens een straatrace. Nog twee of drie auto’s zouden met behoorlijke snelheid tegelijk met de gecrashte auto de Prins Hendrikbrug zijn opgereden. Deze auto’s zijn er na het ongeval, dat om 20.10 uur gebeurde, vandoor gegaan.

De auto die crashte raakte zwaar beschadigd. Onderdelen van de auto lagen verspreid over de brug. Het motorblok van het voertuig lag meters verderop. Verkeersongevallenspecialisten van de politie onderzoeken het ongeval. De Prins Hendrikbrug was vanwege de hulpverlening na het ongeval, het onderzoek en bergingswerkzaamheden enige tijd afgesloten. De politie zoekt getuigen van het ongeval, die kunnen bellen met de politie in Dordrecht via 0900-8844.

Op de Dordtse Prins Hendrikbrug gebeuren veel zware ongevallen. In 2018 ging een auto met meerdere inzittenden over de kop. In augustus vorig jaar gebeurde er een eenzijdig ongeval op de brug en een paar maanden later vielen er meerdere gewonden bij een ongeval op deze brug. Ook in juni dit jaar ging het al mis op de brug en kwam een bestelbus op de betonnen wegafscheiding op de brug terecht.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. ik had een oom broer van mijn moeder toendertijd 16 jaar reed zich te pletter op de prinshendrik brug. gleed met zn brommer over het gladde hout. kwam met zn hoofd ergens hard tegenaan. helm was toen nog niet verplicht. het jaar daarna pas…. ik was te jong om hem goed te kennen maar weet dit ongelukkige voorval nog heel goed. trouwens hij reed niet hard.

Reageer