Tiplijn: 06-19541384

Brandstichting Zwijndrecht heeft verband met vergisontvoering; woning Alblasserdam gesloten

0

ZWIJNDRECHT/ALBLASSERDAM – De brand die zaterdag 14 augustus 2021 is gesticht in een bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht, heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de eerdere vergisontvoering in Cruquius. De eigenaar van het bedrijfspand in Zwijndrecht zou het eigenlijke doelwit van de ontvoering zijn geweest, schrijft De Telegraaf op basis van bronnen. Een woning in Alblasserdam waar dezelfde man vaak verblijft is door de gemeente gesloten en wordt door de politie bewaakt.

Brand
Een auto ramde in de nacht van vrijdag op zaterdag een bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht. Daarna wordt het pand in brand gestoken en slaan de daders op de vlucht. Het pand wordt door de brand volledig verwoest. Bij de politie is direct duidelijk dat de brand niet op zichzelf staat, al wil zij hier naar de media nog niets over kwijt.

Nieuw onderzoek
Diezelfde zaterdag nog doet de politie een oproep naar getuigen om zich te melden. Het Openbaar Ministerie laat zaterdag weten dat het mogelijke doelwit van de vergisontvoering in Cruquius zich bij de politie heeft gemeld. Door de politie in Rotterdam wordt een nieuw groot onderzoek gestart. Eerder die week is de 56-jarige man uit Hoofddorp die in Cruquius werd ontvoerd, vrijgelaten in Delft.

Cocaïne
De politie vermoedt dat de ontvoering te maken heeft met een partij cocaïne die is onderschept. Het zou gaan om 1899 kilo die op 28 juli 2021 is aangetroffen in een lading bananen in de haven van Antwerpen.

Camera
De eigenaar van het in Zwijndrecht uitgebrande bedrijfspand meldt zich bij de politie als het vermoedelijke doelwit van de ontvoering. Een mobiele camera wordt dan bij zijn bedrijfspand geplaatst om het op afstand in de gaten te kunnen houden. Daardoor heeft de politie zaterdagochtend al snel beeld van de brandstichting. Donderdag 12 augustus zouden agenten bij het bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht onderzoek hebben gedaan, zo laat een getuige aan ZHZActueel weten.

Woning
Een woning aan De Boezem in Alblasserdam is door de gemeente uit voorzorg gesloten. In de Alblasserdamse woning zou het vermoedelijke doelwit van de vergisontvoering, een 59-jarige man die op papier in Zwitserland woont, vaak verblijven. De woning wordt door de politie bewaakt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer