Tiplijn: 06-19541384

Bedrijfspand verwoest door grote brand in Zwijndrecht; auto rijdt pand in

2

ZWIJNDRECHT – Een brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 augustus een bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht verwoest. De brand brak rond 03.30 uur uit nadat een auto het pand in reed. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en veel eenheden werden ingezet om de brand te blussen.

Metershoge vlammen
In eerste instantie werd de brandende auto bij de gevel van het pand geblust. Al snel bleek de brand door het pand te zijn verspreid. Het pand bleek niet meer te redden. Even voor 06.00 uur werden door de brandweer ramen ingeslagen. Binnen korte tijd sloegen metershoge vlammen uit het pand en kon het vuur worden geblust.

Rook
Daarbij kwam veel rook vrij. De rook trekt over de wijk Kort Ambacht in de richting van Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. Een meetploeg van de brandweer doet onderzoek in de wijk Kort Ambacht en heeft daar asdeeltjes aangetroffen. “Deze as is niet gevaarlijk en kan door de bewoners zelf met water worden afgespoeld. Groente en fruit uit eigen tuin kan na wassen gewoon gegeten worden,” zo laat de brandweer weten.

Nablussen
Om 07.00 uur was de brandweer nog druk bezig met bluswerkzaamheden. Het sein ‘brandmeester’ is nog niet gegeven maar ook daarna zal nog geruime tijd moeten worden nageblust. De Lindtsedijk zal daarom zaterdagochtend nog lange tijd afgezet zijn tussen de Burgemeester van ‘t Hoffweg en de kruising Kreekweg / Lindtsedijk.

Slachtoffer
Ook ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Een slachtoffer werd echter niet aangetroffen. Wat er precies is gebeurd, wordt door de politie onderzocht.

Foto’s: Gerard van Helden, Eline Moerkerken en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Wow wij wisten niet dat het zo erg was!!!! Wij ruikten het rond half 4 in ons huis wel…. ik vobd het een beetje eng…… een vriendin van ons die woont bij walburg die zag de grijze wolken zelfs

  2. In mijn optiek zit hier een naar luchtje aan…

    Het lijkt mij dat er bij zo’n enorne vuurzee ook een enorme crash moet zijn geweest? Maar zo gecrasht ziet de auto er niet uit, en anders was er toch echt wel een slachtoffer aangetroffen??

    Ik ben in ieder geval razend benieuwd hoe het onderzoek zich verder zal gaan ontwikkelen, bedankt voor de mooie foto’s!

Reageer