Tiplijn: 06-19541384

Grote brand na crash Zwijndrecht blijkt aangestoken; politie zoekt getuigen

0

ZWIJNDRECHT – De grote brand die in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus is ontstaan na een crash met een auto in Zwijndrecht, is aangestoken. De auto vloog na de crash in brand met grote schade aan het pand tot gevolg. Gezien de oorzaak van de brand en het ontbreken van de bestuurder van de auto gaat de politie uit van brandstichting.

Op camerabeelden is te zien dat vrijwel tegelijk met de auto die tegen de gevel rijdt en vlam vat, een andere auto aan komt rijden. Snel na de brandstichting rijdt deze auto op hoge snelheid weg. De politie doet onderzoek naar de brand en vraagt daarbij de hulp van getuigen.

De brand breidt zich snel uit tot een forse brand waardoor het pand zwaar beschadigd raakt. In het pand is niemand aanwezig en er raakt dan ook niemand gewond.

Heeft u iets gezien in de nacht van 13 op 14 augustus of mogelijk al eerder op en rond de Kreekweg, dan komt de politie graag met u in contact. Dit kan via het tipformulier op de website van de politie of via het nummer 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Foto’s: Eline Moerkerken, Gerard van Helden en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer