Tiplijn: 06-19541384

Oud en nieuw relatief rustig verlopen; overzicht van inzet hulpdiensten in de regio

0

DORDRECHT – De jaarwisseling 2020 / 2021 is in de regio relatief rustig verlopen. Ondanks het vuurwerkverbod was er rond de jaarwisseling veel vuurwerk te zien en te horen. De politie verrichte een aantal aanhoudingen en de brandweer moest uitrukken voor behoorlijk wat buitenbranden en containerbranden. Oudejaarsavond begon met een grote brand in een woning boven een winkel in Puttershoek. Ook waren er een aantal autobranden en gebouwbranden. Grote incidenten bleven verder uit.

Geweld tegen de brandweer bleef uit. Wel moest in Hardinxveld-Giessendam de ME worden ingezet vanwege de grimmige sfeer bij een stapel pallets die in brand was gestoken aan de Rivierdijk. De ME dreef de groep uit elkaar en hield vijf mensen aan, die de locatie niet wilden verlaten. Vervolgens kon de brandweer de stapel brandende pallets blussen.

De brandweer moest in de regio Zuid-Holland Zuid in totaal 107 keer uitrukken op oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht, tot 08.00 uur ’s morgens.

Voor containerbranden moest de brandweer veelvuldig uitrukken. De brandweer blust een brand in een ondergrondse container aan de Kromhout in Dordrecht. Foto’s: Hanno van den Dool.

Op oudejaarsdag brandde in Hardinxveld-Giessendam een caravan tot de grond toe af.

In Puttershoek brak een uitslaande brand uit in een woning boven een winkelpand. Foto: Mark van Linden.

In Zwijndrecht bluste de brandweer een autobrand en na middernacht een brandende bestelwagen. Foto’s: Gerard van Helden en Eline Moerkerken.

In Hardinxveld-Giessendam rukte de brandweer uit voor een woningbrand, waarbij de politie de bewoner arresteerde. Nieuwjaarsnacht werd de ME ingezet in Hardinxveld en werden vijf mensen aangehouden. Vervolgens bluste de brandweer daar een stapel brandende pallets. Foto’s: Jorrit de Haas.

In Gorinchem nam de politie een mes in beslag na een vechtpartij. Foto: Max Liet.

Ook in Alblasserdam bluste de brandweer een autobrand. Daarbij werden gasflessen in de auto aangetroffen. Foto’s: Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer