Tiplijn: 06-19541384

Brandende elektrische auto in Zwijndrecht met schuim geblust

6

ZWIJNDRECHT – Een elektrische auto is op oudejaarsavond aan de Sumatralaan in Zwijndrecht door brand verwoest. De brand ontstond rond 20.45 uur door vuurwerk. De brandweer rukte uit en aangezien het om een elektrische auto bleek te gaan, werd een schuimblusvoertuig ingezet. Nadat het vuur geblust was, heeft de brandweer gewacht tot een bergingsbedrijf de elektrische auto kwam ophalen. Onbekend is wie de brand door middel van vuurwerk heeft veroorzaakt. Foto’s: Eline Moerkerken en Gerard van Helden.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

6 reacties

    • Bedankt voor jouw aanvulling. In een hybrideauto zit nog steeds een stevige accu die ook in de fik kan vliegen.

  1. waarom een elektrische auto blussen met schuim?? wat is de blussende werking van schuim?? als het accupakket geen onderdeel van de brand is het toch een gewone autobrand?

    • Het beste blusmiddel voor in de auto is schuim. Een schuimblusser geeft minder nevenschade dan een poederblusser en heeft vaak een langere werkingstijd. Bovendien is de kans op herontsteking als u met schuim blust kleiner,

  2. Sowieso is blussen met schuim bij autobranden gewenst, benzine blijft namelijk drijven op water. MEt schuim dek je dit af waardoor er geen zuurstof meer bij kan

Reageer