Tiplijn: 06-19541384

Politie onderzoekt brandstichting na branden flatgebouwen Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie is een onderzoek gestart naar twee branden die afgelopen dagen hebben plaatsgevonden in de Witte de Withstraat in Dordrecht. De schrik zit er goed in bij de buurtbewoners. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting en zoekt getuigen en beelden.

Op zondag 5 november kwam er de melding binnen van een brand in de Witte de Withstraat. Toen de hulpdiensten aankwamen zagen zij dat er een brand woedde in de kelder van de portiekwoning. Hierbij is er niemand gewond geraakt, maar moesten er wel woningen ontruimd worden. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om de brand te blussen. Wat de brand heeft veroorzaakt was niet duidelijk waardoor de politie een onderzoek heeft ingesteld.

Dinsdagavond 7 november was er opnieuw brand in een woning in de Witte de Withstraat, dit keer in een ander flatgebouw. Niemand raakte gewond en de brandweer constateerde dat er geen sprake was van brandstichting.

Gisteravond 8 november kwam er opnieuw een melding binnen van een brand in diezelfde straat. Nu zou het gaan om brand in een woning. Ook hier begonnen de hulpdiensten meteen met het ontruimen van de woningen. Bewoners werden met een ladderwagen en ladder vanaf balkons uit hun woningen gehaald. Uiteindelijk zijn er twee personen overgebracht naar het ziekenhuis in verband met rookinhalatie. Of er een verband is tussen de twee branden en of beiden zijn aangestoken wordt onderzocht.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer