Tiplijn: 06-19541384

Politie zoekt getuigen van brandstichting, brandbom en vernieling bij woning Gorinchem

0

GORINCHEM – De politie is een onderzoek gestart naar een brandstichting op 2 mei en een vernieling op 3 mei, beide bij een woning aan de Korenbrugstraat in Gorinchem.

Brandstichting
Eén of meerdere daders stichtten rond 04.55 uur brand bij de buitendeur van een opslagruimte die onder drie appartementen is gelegen. Tegelijkertijd werd door de ruit van een andere deur een voorwerp naar binnen gegooid dat vlam had moeten vatten, maar dat niet ontbrandde. De vlammen bij de deur naar de opslagruimte werden snel gedoofd door een gealarmeerde buurtbewoner. Deze toegangsdeur en een geparkeerde motorfiets raakten beschadigd. Niemand raakte gewond. Als het voorwerp tot ontbranding was gekomen en als de alerte buurtbewoner had doorgeslapen, was er mogelijk een grote brand ontstaan en hadden de gevolgen enorm kunnen zijn.

Steen door de ruit
Een dag erna is er op precies hetzelfde adres een steen door de ruit gegooid. Dit gebeurde dinsdag 3 mei rond 17.45 uur. Getuigen zagen drie jongens op de Havendijk rennen, aan de overkant van het water. Het kan zijn dat deze twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Tips of beelden
De politie roept mensen op om tips en beelden te delen. Mensen die voorafgaand, tijdens of na de brandstichting of de vernieling iets verdachts hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer