Tiplijn: 06-19541384

Verdachten (18 en 19) schietpartij Zwijndrecht aangehouden; slachtoffer (23) geopereerd

1

ZWIJNDRECHT – Voor de schietpartij aan de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht waarbij zondagmiddag een 23-jarige man gewond raakte, zijn twee Rotterdammers aangehouden. De mannen zijn 18 en 19 jaar oud. Het slachtoffer is geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Het schietincident gebeurde rond 17.50 uur in Winkelboulevard Noord, vlak bij de ingang aan de Onrust. Na de melding waren agenten al snel ter plaatse om het betreffende deel van het winkelcentrum af te zetten voor sporenonderzoek en om met getuigen te spreken. Het slachtoffer was toen al door omstanders naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht, waar hij direct is geopereerd. Hij maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Het onderzoek leidde naar een auto die rond 19.45 uur op de Noorderhagen in Rotterdam tot stilstand werd gedwongen. De twee inzittenden werden er door agenten uitgepraat en zijn aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid, hun rol wordt onderzocht. Bij het incident waren in totaal vijf of zes mannen betrokken. De recherche is nog op zoek naar andere verdachten.

Bij het vinden van de verantwoordelijken van de schietpartij kan de politie hulp gebruiken. Was u getuige van het schieten of heeft u de dader(s) vóór, tijdens of na het incident gezien? Of heeft u camerabeelden, van bijvoorbeeld een bewakingscamera, smartphone of dashcam? Alle informatie en beelden zijn welkom bij de recherche in Dordrecht. Bel 0900-8844 om uw informatie te delen of vul het tipformulier op de website van de politie in. Mensen die liever anoniem blijven, kunnen bellen via 0800-7000.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer