Tiplijn: 06-19541384

ProRail doet aangifte tegen vrachtwagenchauffeur die aanrijding veroorzaakte in Dordrecht (video)

0

DORDRECHT – ProRail doet aangifte tegen de chauffeur van de vuilniswagen die dinsdag 12 maart een aanrijding veroorzaakte op een overweg in Dordrecht. Op filmbeelden is te zien dat de vrachtwagen overstak op het moment dat de overweglichten al knipperden. Daarmee heeft de chauffeur een onverantwoord risico genomen.

Uit de beelden bij de overweg op de Reeweg-Oost blijkt bovendien dat de vrachtwagen overstak terwijl er aan de andere kant van de overweg geen ruimte was. Te zien is hoe de vuilniswagen steeds een beetje verder probeert op te schuiven en uiteindelijk nét geschampt wordt door een aanstormende trein die uit alle macht remt. Slachtoffers vielen er niet en de schade was klein. Een kras op de trein, maar het scheelde niet veel, het was millimeterwerk.

Groot risico
Helga Cuijpers, regiodirecteur van ProRail: “Wij vinden het onacceptabel dat een vrachtwagenchauffeur zich niet houdt aan de regels rond overwegen. Op de beelden is duidelijk te zien dat de chauffeur oversteekt op het moment dat de lichten knipperen en dat aan de overkant op dat moment onvoldoende ruimte is om de overweg te passeren. Daarmee neemt hij een groot risico voor zichzelf en anderen. Van een beroepschauffeur mogen we verwachten dat die dergelijke risico’s goed inschat.”

Video: ProRail

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer