Tiplijn: 06-19541384

Vijf minderjarigen aangehouden na onrustige avond op de Sophiapromenade in Hendrik-Ido-Ambacht

1

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De politie heeft vrijdagavond 5 april 2019 vijf minderjarige verdachten aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht. Drie jongens van 14, 15 en 16 uit Zwijndrecht en twee jongens uit Hendrik-Ido-Ambacht van 16 en 17 jaar brachten een nacht in de politiecel door.

Eerder werd op deze website een bericht geplaatst over de onrust op en in de omgeving van de Sophiapromenade. Vrijdagavond 5 april omstreeks 20.00 uur verzamelden zich grote groepen jeugd bij het winkelcentrum. Even na 20.30 uur besloot de politie de jeugd te verzoeken om weg te gaan. Een gedeelte voldeed hieraan, maar andere groepen bleven rondhangen of trokken de wijk in. Hierbij werd zwaar vuurwerk afgestoken en werd provocerend gedrag vertoond richting de politie. Later op de avond werden de vijf verdachten aangehouden.

De politie hield de groepen jeugd zowel opvallend als onopvallend in de gaten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Onrust is er niet alleen in de omgeving van de Sophiapromenade maar ook rond om het Baxpark in Hendrik Ido Ambacht, ook in de uren als er minder handhaving is.