Tiplijn: 06-19541384

Onrustige avond op de Sophiapromenade in Hendrik-Ido-Ambacht

3

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De politie is vrijdagavond 5 april 2019 verschillende keren in actie gekomen op en in de omgeving van de Sophiapromenade in Hendrik-Ido-Ambacht.  Via de sociale media zou in de dagen daarvoor zijn opgeroepen om naar de Sophiapromenade te komen omdat PowNed langs zou komen voor het opnemen van een filmpje. Meer dan 100 jeugdigen verzamelden zich rond 20.00 uur bij het winkelcentrum.

Agenten in burger
Om de situatie in de gaten te houden waren enkele agenten ter plekke. In de wijk reden daarnaast verschillende politie-eenheden rond. Even na 20.30 uur besloot de politie de groepen te verzoeken om weg te gaan. Een gedeelte voldeed hieraan, maar andere groepen bleven rondhangen of trokken de wijk in. Hierbij werd zwaar vuurwerk afgestoken en werd provocerend gedrag vertoond richting de politie. In een poging om de rust te bewaren werd besloten om alle agenten in uniform terug te laten trekken. Agenten van het Team Parate Eenheid uit Rotterdam hielden de jeugd daarop in burger in de gaten.

Later op de avond kwam de politie nogmaals in actie en werd een groepje jeugd ingesloten door agenten. Verschillende mensen werden gefouilleerd en er zou iemand zijn aangehouden.

Uitgescholden
Op en rond de Sophiapromenade zou al langer jeugdoverlast zijn. Op vrijdag 29 maart 2019 werden agenten nog uitgescholden door een groep jeugdigen terwijl zij bezig waren bij een medisch incident op de Laan van Welhorst. Beelden hiervan werden op Dumpert geplaatst.

Gedurende de avond bleven verschillende groepen jeugd in de wijk rondhangen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Zeker weten doe ik het niet, maar ik vermoed dat het vooral tuig is uit ons ‘geweldige’ buurdorp Zwijndrecht. Hulde overigens dat er in Ambacht relatief goed opgetreden wordt tegen dit overlastgevende gedrag. Daar kunnen sommige gemeenten een voorbeeld aannemen.

  2. Politiek-correct wordt er uiteraard niets vermeld wat voor jongeren het zijn. Blijkbaar werkt het asielbeleid in Ambacht beter dan in Zwijndrecht.

    • Zeggen dat het maar aan andere ligt. En het zo maar voor “opgelost” zien. Ik ben zelf ook aangehouden zonder enige vorm van rellen te vertonen. Op een gegeven moment is het niet meer “de groepen” aanpakken, maar de personen die in kleine groepjes van 3/4 personen lopen. Na een ID check werden we weggestuurd, nog één keer gezien worden en we werden meegenomen. Absoluut absurd en dit soort aanhoudingen spoort juist jongeren tegen politie en justitie op. Als u niks van de situatie of van de maatregelen afweet, vindt ik dat u niet het recht hebt zo te ordelen. Evenals de politie, dat ik meerdere keren aangehouden ben prima. Al het recht, maar dat ze in plaats van alleen een brief naar huis, zoals mijn vrienden waarmee ik op Sophia was. Ook met agenten de woning binnenkomen. Komt dit doordat ik uit Zwijndrecht kom? Weleens eerder aangehouden ben? Geen idee, ik vind het onzin.

Reageer