Tiplijn: 06-19541384

Brandweer opnieuw druk met stormschades in de regio

0

REGIO – De brandweer in geheel Nederland was dinsdag 31 maart opnieuw de hele dag druk met meldingen van stormschades. Ook in de regio Zuid-Holland Zuid werden diverse meldingen afgehandeld. Afgelopen zondag was het ook al raak, ook toen ontving de brandweer meldingen na flinke windstoten en forse regen. Hieronder een korte impressie van enkele meldingen.

Alblasserdam
In Alblasserdam moest de brandweer tenminste drie keer uitrukken. De eerste melding kwam rond 05.00 uur binnen vanuit de Tuigersstraat. Daar bleek een rolluik uit de geleiders te zijn geschoten. Door de harde wind maakte het luik een klapperend geluid. De brandweer heeft het rolluik gedemonteerd. Om 11.30 uur waaiden een aantal dakplaten van de portiersloge aan het Zuiderstek. De brandweer kwam ter plaatse en heeft een aantal platen vastgezet. Rond 12.50 uur werden de brandweerlieden opgeroepen voor een los geveldeel van een woning aan het Kamgras.

IMG_2366-Medium-600x400

Dordrecht
Ook in Dordrecht moest de brandweer diverse keren uitrukken. Zo waaide het dak van een opbouw van een woning aan de Palissander eraf.

ff3187defd30dbef413109a2fc84106d

Hendrik-Ido-Ambacht
Bij Cascade in Ambacht moest de brandweer ook in actie komen. Ook hier kwam een gedeelte van het dak los door de stevige wind. Om erger te voorkomen zijn er zakken grind en tegels op het dak gelegd.


Hoogblokland
Een boom viel aan de Hoogbloklandseweg op een huis. Door enkele takken te verwijderen kon men met een tractor de boom van het huis te halen. De schade aan het huis bleef beperkt.


Gorinchem
Aan de Hoefslag versperde een omgevallen boom de gehele weg. De brandweer heeft de locatie afgezet. De gemeente zal de boom moeten gaan verwijderen.

DSC07165

Foto’s: Peter Stam, Johan van den Dool, Arnold van der Perk en Etiënne Hessels

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer