Tiplijn: 06-19541384

Brandweer druk na veel regen en forse windstoten

0

REGIO – Diverse brandweerposten in de regio zijn zondagmiddag en avond druk met meldingen. Door de vele regen aan het begin van de middag en de harde wind later op de dag, kwamen minstens 12 meldingen binnen. Onder andere in Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Goudriaan, Leerdam, Gorinchem, Giessenburg, Oud-Beijerland, Zuid-Beijerland en Strijen was het raak. Het meerendeel van de meldingen betrof stormschades. Dat varieerde van omgevallen bomen, losgewaaide ramen, afgevallen dakpannen tot omgewaaide steigers. Een korte impressie van de verschillende meldingen:

Papendrecht
Door de vele regen stond de Leeuwerikstraat in Papendrecht vol met water. Het probleem bleek te liggen bij de riolering.

IMG_4434

Dordrecht
Ook bij de brandweer zelf ontstonden er wat problemen, de brandweer in Dordrecht rukte uit voor stormschade op het eigen terrein van kazerne Oranjepark.

IMG_4437

Sliedrecht
Een reclamebord langs de snelweg A15 bij Sliedrecht-West bleef ook niet ongedeerd. Brandweer Papendrecht kwam ter plaatse om te zorgen dat het verkeer op de snelweg veilig verder kon.

DSC_0082

Zuid-Beijerland
In Zuid-Beijerland waaide een deel van een bouwsteiger om, wat voor een gevaarlijke situatie zorgde. Ronald Pitt maakte deze foto:

korendijk

Leerdam
In de Owensstraat in Leerdam waaide een boom om. De boom kwam deels op een auto terecht, wat voor een inzet van de brandweer zorgde.

CBR68-FWQAAaRF-

Zwijndrecht
In Zwijndrecht rukte de brandweer meerdere keren uit voor meldingen. Aan de Groenestein waaide een boompje om en in de Serenade in Zwijndrecht waren wat dakpannen van een dak gewaaid (zie foto).

IMG_4438

Foto’s: Sonny Lasschuit, Giorgio van den Dool, Max Liet, Ronald Pitt, Jan-Willem Versluis en Robert van Loon.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer