Tiplijn: 06-19541384

Brommerrijder ernstig gewond na frontale botsing op dijk in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een 17-jarige brommerrijder uit Papendrecht is donderdagavond 23 mei 2024 ernstig gewond geraakt bij een frontale botsing met een personenauto op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Het ongeval gebeurde rond 20.20 uur. Omstanders belden direct 112 en boden eerste hulp. Twee ambulances en twee politievoertuigen kwamen met spoed ter plaatse. De brommerrijder heeft ernstig letsel, waaronder diverse botbreuken. Hij is met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

De politie heeft de Rapid Responder van de ambulancedienst naar het ziekenhuis gereden, zodat de ambulanceverpleegkundige van dat voertuig zelf weer mee kon rijden met de ambulance waarin het slachtoffer werd vervoerd.

Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt onderzocht. Een woordvoerster van de politie laat weten dat de jongen een stilstaand (of langzaam rijdend) busje inhaalde, daarna op de tegenligger botste en vervolgens tegen het busje aan kwam. De bestuurders van het busje en van de personenauto zijn ongedeerd gebleven.

De politie heeft, met hulp van omstanders, de 41 jaar oude Honda MTX, in een politiebusje meegenomen naar Papendrecht. De brommerrijder heeft ernstig letsel, maar is volgens de politie buiten levensgevaar. De Oost-Kinderdijk was langere tijd in beide richtingen afgesloten en is zojuist weer vrijgegeven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer