Tiplijn: 06-19541384

BTGV met getrokken wapens op carpoolplaats; 6 personen staande

0

OUD-ALBLAS – De politie heeft donderdagavond 9 mei 2024 zes personen staande gehouden op de carpoolplaats bij Oud-Alblas / Papendrecht. Dit gebeurde via de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten. Dit is een procedure die door de politie wordt ingezet als zij te maken krijgen met personen die mogelijk vuurwapengevaarlijk zijn. De politie kreeg namelijk van een persoon een melding dat er met een pistool werd geschoten op de carpoolplaats. Met zeven wagens kwam men ter plaatse. Met getrokken pistolen gaf de politie de aanwezigen aanwijzingen.

De aanwezigen moesten de handen omhoog doen. Vervolgens werden de betrokkenen één voor één uit de groep gehaald, gecontroleerd en in de boeien geslagen. Daarna werden de auto’s nauwkeurig doorzocht. In het totaal zijn er door de politie in twee auto’s, drie airsoftpistolen aangetroffen.

Meerdere aanwezigen hadden een vergunning voor het bezit van airsoftwapens, maar omdat de pistolen op de openbare weg werden getoond of gebruikt, zijn de wapens in beslag genomen en worden deze vernietigd. De zes personen zijn alleen staande gehouden en niet aangehouden. Via de Officier van Justitie wordt bepaald wat voor straf er volgt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer