Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt mannen uit Sliedrecht en Ridderkerk aan voor opruiing

0

SLIEDRECHT – De politie van het district Zuid-Holland-Zuid heeft de afgelopen week drie mannen aangehouden voor opruiing. Eén van hen komt uit Sliedrecht. De mannen worden ervan verdacht op sociale media berichten te hebben geplaatst waarbij ze oproepen tot verstoring van de openbare orde tijdens de nacht voorafgaand aan Koningsdag. Ze hebben ook mensen aangemoedigd om tijdens deze zogenoemde Luilaknacht verkeersonveilig gedrag te vertonen. Momenteel loopt er nog een onderzoek. De politie heeft reeds bekende verdachten in het vizier die mogelijk ook worden aangehouden.

Luilakken is een traditie waarbij in de vroege ochtend lawaai wordt gemaakt, bijvoorbeeld door met enkele brommers zonder uitlaat of blikken erachter door de straten te rijden. De afgelopen jaren wordt het traditionele ‘luilakken’ echter misbruikt door personen die voor veel overlast en gevaarlijke situaties zorgen, met name in de Hoeksche Waard maar ook in omringende gemeenten.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen, treffen de gemeenten en politie diverse zichtbare en onzichtbare maatregelen. Zo geldt er een samenscholingsverbod, wordt er opgetreden tegen intimiderend en gevaarlijk rijgedrag en worden onder andere sociale media in de gaten gehouden.

De aangehouden verdachten, een 28-jarige man uit Ridderkerk, een 19- jarige man uit Sliedrecht en een 18-jarige man uit Ridderkerk, worden ervan verdacht op sociale media een oproep te hebben gedaan om de openbare orde te verstoren en verkeersonveilig gedrag te vertonen. Zij zijn buiten heterdaad aangehouden in hun woning. Alle mannen zijn in verzekering gegaan, of gaan nog in verzekering en zullen hierdoor de Koningsnacht missen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer