Tiplijn: 06-19541384

Automobilist (50) komt om het leven bij aanrijding op de A15

0

HERWIJNEN – Bij een aanrijding op de A15 ter hoogte van Herwijnen is vrijdag 5 april een persoon om het leven gekomen. Het gaat om een 50-jarige inwoner uit Tiel. Even voor 11.00 uur verloor een vrachtwagen een lading glas net voor knooppunt Deil. Vanwege de opruimwerkzaamheden ontstond een file vanaf de oprit bij Leerdam.

Rond 12.00 uur reed de 50-jarige automobilist ter hoogte van Herwijnen met hoge snelheid achterop de file. Meerdere hulpdiensten waaronder een traumahelikopter kwamen met spoed ter plaatse, maar de man overleed ter plekke. Rond 14.30 uur kon de vluchtstrook weer worden vrijgegeven. Naar verwachting zal de weg rond 18.00 uur weer volledig vrij zijn.

Geen matrixborden
Op het traject tussen Gorinchem en knooppunt Deil staan al jaren geen matrixborden, die het verkeer kunnen waarschuwen bij een naderende file. De afgelopen jaren hebben op de A15 op dit traject meerdere (ernstige) aanrijdingen plaatsgevonden, nadat voertuigen achterop een file inreden. Zo gebeurde het eerder bij Vuren, een jaar later kwam een persoon om het leven bij een vergelijkbaar ongeval ter hoogte van Vuren en in 2020 reed een busje eveneens achterop een file in. Voor zover bekend zijn er bij Rijkswaterstaat nog geen plannen om matrixborden te plaatsen op het traject. Eerder noemde Rijkswaterstaat het plaatsen van matrixborden op trajecten van de A15 nog ”onnodig”, zo was te lezen bij De Gelderlander.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer