Tiplijn: 06-19541384

Vrachtwagen rijdt in op stilstaande file A15 Vuren

3

VUREN – Op de snelweg A15 ter hoogte van Vuren is dinsdagmorgen rond 11.15 uur een vrachtwagen ingereden op een stilstaande file. Die file was ontstaan vanwege een eerder ongeval waarbij een vrachtwagen en een personenbusje waren betrokken. Hulpdiensten, waaronder brandweer en de traumahelikopter, rukten massaal uit.

De chauffeur zag de file hoogstwaarschijnlijk te laat en knalde op twee andere vrachtwagens. De man raakte bekneld in zijn cabine. Brandweer Lingewaal-Noord was zeer snel ter plaatse. Zij waren aanvankelijk onderweg naar het eerdere ongeval, toen zij uitkwamen bij het ongeval met de vrachtwagens. Bij het eerdere ongeval raakte niemand bekneld en daar was de brandweer dan ook niet nodig.

De brandweer had grote moeite om de chauffeur uit zijn benarde positie te bevrijden. Pas tegen 12.30 uur, na ruim een uur, kon de man worden bevrijd. Hij is zwaargewond overgebracht naar UMC in Utrecht.

Achter het ongeval ontstond een grote file. Verkeer richting Nijmegen werd omgeleid via de A27, A59 en de A2. Rijkswaterstaat verwacht dat de A15 tussen Gorinchem en Leerdam vanmiddag rond 16.30 uur pas weer open kan gaan.

Tekst en foto’s: 112Leerdam.nl

IMG_9710IMG_9711IMG_9713IMG_9715IMG_9728IMG_9730

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. De vrachtwagens laten op deze weg geen ruimte tussen hun voorligger.
  Hier moet strenger op gecontroleerd worden.

  Als je de afslag wilt nemen (ik rij maar 100) en de vrachtwagens rijden in colonne (80-90) laten ze je er niet tussen. Ze rijden het gaatje nog liever dicht dat ze je er tussen laten.

 2. Ik kan aan je bericht lezen dat jij nooit in een vrachtauto gereden hebt, want je lult uit je nek man,
  leer eerst maar eens hoe automobilisten het de truckers moeilijk maakt door al die domme capriol;en.
  Het blijkt maar weer eens dat jij het verkeer (zoals de meeste weggebruikers) totaal verkeerd inschat,
  truckers rijden jarenlang schadevrij en daar zou jij iets van moeten leren, zonder commentaar te
  geven op mensen die de economie draaiendeweten te houden.

 3. hoi scania,je collega heb wel zitten slapen,anders knal je niet achterop.negen van de tien van deze mailloten zitten te slapen of te telefoonneren . ?en afstand houden ,weten jullie ook niet wat dit is!joh maak je niet zo druk,denk om je hart en bloeddruk.en geniet van je vrouw en gezin i.p.v dat domme werk,of werk je dag en nacht,dat is nog dommer! [want daar komen de meeste ongelukken door]toch sterkte gewenst met je gewonde collega.

Reageer