Tiplijn: 06-19541384

Politie met spoed op pad voor melding over bedreiging bij noodopvang in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De politie is dinsdagavond 27 februari 2024 met vijf wagens op pad gestuurd voor een melding van een bedreiging bij de Noodopvang voor vluchtelingen bij Jozua aan de Ampèrestraat in Alblasserdam. Een beveiliger zou aan het begin van de avond een jongeman uit Oekraïne, die regelmatig verdovende middelen gebruikt, hebben aangesproken in de opvang om te checken of alles goed met hem ging. Hij zou daarbij op zijn schouder hebben getikt. Hierop zou de jongeman, volgens de beveiliging, agressief zijn geworden en werden twee vrienden erbij gehaald. Er zou daarna onder meer geroepen zijn dat ze de beveiliger zouden opwachten, z’n auto in brand zouden steken en hem wel wisten te wonen.

De politie kwam met meerdere wagens met spoed ter plaatse. De agenten gingen met de Oekraïense man en zijn vrienden uit de opvang in de Havenkerk in gesprek. De mannen zijn uiteindelijk weggestuurd. De Oekraïner die de beveiliger bedreigde, mocht zijn spullen pakken en is direct de Jozua-noodopvang uitgezet en is overgeplaatst naar de opvang in de Havenkerk.

De twee mannen uit de Havenkerkopvang, die bij Jozua aanwezig waren, werden door de politie weggestuurd. Daar leken de mannen in eerste instantie gehoor aan te geven, maar iets later op de avond zag een agente de mannen achterin een auto zitten die richting de opvang aan de Ampèrestraat reed. De bestuurder van deze auto kreeg een stopteken. De inzittenden zijn toegesproken en kregen de opdracht het gebied direct te verlaten. Daar werd uiteindelijk, na enige discussie, gehoor aan gegeven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer