Tiplijn: 06-19541384

Flinke hennepkwekerij ontdekt in woning in Alblasserdam; bewoner aangehouden

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagavond 16 februari 2024, in een woning aan de Vroegestraat in Alblasserdam, een flinke hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden op de eerste verdieping bijna 330 hennepplanten die bijna klaar waren om geoogst te worden. Op de zolder stonden nog eens meer dan 4000 stekjes. De politie stond halverwege de avond met acht man in de straat en had voor de zekerheid de stormram paraat. Deze hoefde niet gebruikt te worden, want de bewoner deed zelf open. De man is aangehouden en in de boeien meegenomen naar het politiebureau.

Medewerkers van een bedrijf, werkzaam voor Dienst Domeinen, kwamen ter plaatse om de hennepkwekerij en de planten ter plekke te vernietigen. Door wat pech met machines bleek het rond 00.15 uur niet mogelijk te zijn de hennepplanten ter plaatse te vernietigen. Besloten werd dat de politie daarom mee zou rijden naar ‘de zaak’ om daar erop toe te zien dat alles vernietigd wordt.

Een medewerker van netbeheerder Stedin is ook ter plaatse geweest. Hij heeft geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De verdachte moet zich op een later tijdstip bij de politierechter verantwoorden voor de kwekerij. Ook zal woningcorporatie Woonkracht10 de huurder niet meer toelaten bij hen te huren.

Tien jaar geleden werd een paar woningen verderop ook al eens een hennepkwekerij ontmanteld. Daar stonden toen ongeveer 300 hennepplanten in.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer