Tiplijn: 06-19541384

Zeer grote uitslaande brand / grip1 in flat SSF in Dordrecht

1

DORDRECHT – In de Short Stay Facility woontoren aan de Maarten Harpertsz. Trompweg in Dordrecht is in de nacht van zondag 4 op maandag 5 februari 2024 een zeer grote brand uitgebroken. De brand is uitslaand en woedt op één van de bovenste verdiepingen. De brandweer heeft opgeschaald naar grip1 en zet veel materieel in om de complexe brand te bestrijden. Er zijn slachtoffers: mensen die rook hebben ingeademd. Zij worden nagekeken door ambulancepersoneel.

Update 00.55 uur: er is zojuist een politieagente geslagen. De agente is gewond geraakt. Dit gebeurde tijdens een aanhouding met verzet. De agente heeft een verwonding aan haar gezicht.

Update 01.00: Er is één persoon aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Het droneteam van de brandweer is ook opgeroepen.

Update: 1.22 uur: De brand slaat van de 11e uit naar de 12e verdieping, ook de zijkant van de flat is aan het branden. De flat wordt ontruimd en de bewoners worden opgevangen in hotel vd Valk in Dordrecht.

Update: 1.40: Ontruiming is in volle gang. Bewoners worden met bussen van Qbuzz gebracht naar de opvanglocatie hotel vd Valk in Dordrecht. Meerdere mensen worden door de ambulance nagekeken op rookinhalatie.

Update: 1.50: Stichting Salvage is onderweg voor het opvangen en bijstaan van de bewoners in de afhandeling van de schade.

Zaterdagavond 3 februari vond in hetzelfde pand ook al een brand plaats. Vermoedelijk is die brand ontstaan door brandstichting. Al langere tijd wordt de wijk geteisterd door brandstichtingen. De politie en brandweer doen hier onderzoek naar.

Foto’s: Gerard van Helden, Twan Beukers en Rick Groenendijk.
Video: Rick Groenendijk en Twan Beukers.


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer