Tiplijn: 06-19541384

Brandweer blust ‘poepkledingstuk’ bij nooduitgang in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is maandagmiddag 5 februari 2024 uitgerukt voor een brandje bij de nooduitgang van de Sophiaspoortunnel nabij de Hoogendijk en de Van Hennaertweg in Alblasserdam. Er bleek een kledingstuk met daarin poep in brand te staan. Ook om het kledingstuk heen lag poep. De brandweer heeft het brandje geblust.

 

De Sophiaspoortunnel is een Nederlandse spoortunnel, die onderdeel is van de Betuweroute, de goederenspoorlijn tussen de haven van Rotterdam en Duitsland. De naam is afgeleid van de Sophiapolder, een eilandje in de rivier de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht, waar de tunnel onderdoor loopt. De tunnel kruist verder twee rivieren, dertien wegen en vijf sporen. Hij is daarom grotendeels uitgevoerd als boortunnel, en is inclusief toeritten 8115 meter lang. De eigenlijke tunnel ligt hoofdzakelijk in de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Molenlanden en voor een klein deel in Alblasserdam en is 4240 meter lang. Hij bestaat uit twee enkelspoors tunnels die met een tunnelboor zijn aangelegd. Deze diepste punten liggen zo’n 25 meter onder NAP en zijn te vinden bij Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Daar bevinden zich de hoofdwaterkeringen. De bouw begon in 1999 met de aanleg van een startschacht. Vervolgens werd in mei 2000 begonnen met de eerste tunnelbuis, en in december 2001 met de tweede tunnelbuis. In 2002 was de tunnel klaar.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer