Tiplijn: 06-19541384

Ridderkerker (27) krijgt taakstraf voor belediging van agent tijdens scootermeeting

0

ZWIJNDRECHT – Een 27-jarige man uit Ridderkerk heeft onlangs een taakstraf van 120 uur gekregen voor opruiing en belediging van een agent tijdens een scootermeeting in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De helft van de 120 uur werkstraf krijgt de man voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

De politie schrijft over de scootermeetings: “Scootermeetings, waarbij scooterrijders afspreken om op een bepaalde locatie te gaan racen: ze zijn niet alleen gevaarlijk voor bestuurders zelf, maar óók voor andere weggebruikers.” De meetings zorgen ook voor veel overlast bij omwonenden. “Daarom zijn we als politie alert op zulke bijeenkomsten en treden we op om zo een veilige situatie op de weg te behouden.”

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer