Tiplijn: 06-19541384

Vuurspuwende stroomkabel door kortsluiting in Oud-Alblas; huizen zonder stroom (filmpje)

0

OUD-ALBLAS – Langs het Westeinde in Oud-Alblas is dinsdagavond 30 januari 2024 kortsluiting ontstaan in een (hoofd)stroomkabel. Aan het begin van de avond spoten het vuur en de vonken metershoog uit het straatwerk. De politie, de Alblasserdamse brandweer, een ambulance, een officier van dienst Bevolkingszorg en een officier van dienst van de brandweer kwamen ter plaatse voor hulp. Ook netbeheerder Stedin werd opgeroepen. Tijdens de aankomst van de hulpdiensten was de spanning al van de kabel en zaten zo’n 25 huishoudens zonder stroom. Ook de straatverlichting werkte niet meer.

De storing is ontstaan doordat er in de middag, tijdens het open slijpen van het wegdek, deels in de stroomkabel is geslepen. In de avond liep er vermoedelijk regenwater in de kabel en ontstond er kortsluiting. De werkzaamheden aan het wegdek vonden plaats in verband met werkzaamheden aan een gasleiding.

Bij het incident is niemand gewond geraakt. Hoe lang de stroomstoring nog gaat duren, kan een woordvoerster van Stedin nog niet vertellen. Dat hangt van teveel factoren af om daar duidelijkheid over te kunnen geven. 25 huishoudens langs het Westeinde en de Dorpsstraat zitten dus voorlopig zonder stroom.

Stedin is begonnen met het oplossen van de storing. De kabel zal hiervoor opgegraven moeten worden, waarna bekeken kan worden hoe het problemen te verhelpen is.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer