Tiplijn: 06-19541384

Auto slaat over de kop in Zwijndrecht tijdens wilde achtervolging (video van politie)

1

ZWIJNDRECHT – De politie heeft woensdag 24 januari 2024 videobeelden gedeeld van een wilde achtervolging door onder meer Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De verdachte, een 27-jarige Rotterdammer, reed in een gestolen auto en werd gesignaleerd op de snelweg bij Rotterdam. De politie probeerde de man in eerste instantie in te boxen, maar dat mislukte. Later werd de auto van de verdachte meerdere malen geramd, maar toch wist hij weer te ontkomen. Op de Plantageweg in Zwijndrecht sloeg de man met zijn voertuig over de kop. De Rotterdammer kroop uit zijn auto en wist opnieuw te ontkomen, maar kon al vrij snel daarna alsnog gearresteerd worden.

De man wordt verdacht van poging doodslag, diefstal / heling van de auto, rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van gevaar op de weg. Hij mag zich binnenkort bij de rechtbank verantwoorden voor zijn gedrag.

De achtervolging en crash zijn vanuit diverse politieauto’s gefilmd. De samengevoegde video is hieronder te zien. De actie zelf vond eind juni 2022 al plaats. De beelden zijn 24 januari 2024 vrijgegeven.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer