Tiplijn: 06-19541384

Zeer grote brand langs Westeinde in Oud-Alblas; woning, schuur en loods beschadigd

0

OUD-ALBLAS – In een schuur bij een woning aan het Westeinde in Oud-Alblas is in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 januari 2024 brand uitgebroken. Dit gebeurde rond 00.30 uur. De brand werd al snel opgeschaald naar middelbrand, grote brand en uiteindelijk zeer grote brand. De bewoners van de aangrenzende woning – twee volwassenen, twee kinderen en een hond – wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. Hun woning is aan de achterkant behoorlijk beschadigd geraakt door de brand. In het huis is ook waterschade en rookschade ontstaan. Van de naastgelegen schuur is niet veel over. Ook de loods naast de schuur is beschadigd geraakt.

Wat er precies in de schuur lag en waardoor de brand precies is ontstaan, is bij de brandweer nog onbekend. Om daar een beter beeld bij te krijgen, is het team Brandonderzoek van de brandweer ingeschakeld. Dit team gaat, voor zover dat in de overgebleven resten nog mogelijk is, onderzoek doen.

Tijdens de eerste inzet van de brandweer, raakte een brandweerman te water. Hij zakte door het ijs en liep een nat pak op. De vrijwilliger is ongedeerd gebleven.

Bij de bestrijding van de brand, waren veel brandweerkorpsen uit de regio aanwezig. Onder meer de brandweerkorpsen van Dordrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam waren erbij om te blussen.

De ambulancedienst heeft één persoon nagekeken en heeft daarna standby gestaan voor de brandweer. De politie zorgde voor de afzetting en moest één van de bewoners diverse malen tegenhouden en tot de orde roepen. De bewoner was het niet eens met de werkwijze van de hulpdiensten.

De bewoners van de beschadigde woning kunnen voorlopig niet naar huis. Voor hen wordt elders naar onderdak gezocht.

Update 03.30 uur: de brand is onder controle. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Foto’s: Twan Beukers en Peter Stam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer