Tiplijn: 06-19541384

Te water geraakte man (82) maakt het goed dankzij 2 redders die sporen zagen en stopten

0

NIEUW-LEKKERLAND – De 82-jarige man uit Nieuw-Lekkerland die dinsdagochtend 16 januari 2024 met zijn auto te water raakte langs de Lekdijk in zijn woonplaats, maakt het naar omstandigheden goed. Hij is wel erg geschrokken, kan zich niet alles meer herinneren van wat er is gebeurd, maar is verder in orde. Verder had hij langere tijd last van onderkoelde voeten. De man, die onderweg was naar de huisarts om bloed te prikken, werd gered door twee jongemannen die in hun werkbus onderweg waren naar een klus en ineens sporen in de berm zagen.

“We reden over de dijk en hadden het er al over hoe glad het was. We zagen vervolgens sporen de dijk af gaan. Wij zijn gestopt en stapten uit en zagen daarna ineens die auto daar beneden liggen,” vertelt één van de mannen.

“Ik ben daarna naar beneden gelopen, heb een trap uit de bus gepakt en heb die op het autodak gelegd.”

In shock
Al snel bleek dat de 82-jarige man er niet op eigen kracht of via de ladder uit het voertuig gehaald zou kunnen worden en dus besloot de 20-jarige Nieuw-Lekkerland zijn werkschoenen uit te trekken en naar de kant te gooien. Daarna sprong hij in het water en nam de man mee naar de kant. “Anders had hij er niet uitgekomen. Hij had zelfs zijn gordel nog om. Hij was helemaal in shock,” vertelt één van de mannen. Ook de politie en de brandweer spreken van geluk dat de mannen zo oplettend waren om te stoppen. “Anders had het door snelle onderkoeling hier snel heel anders kunnen aflopen,” vertelde één van de hulpverleners na afloop.

Hulpdiensten opgeroepen
De twintiger wist het slachtoffer samen met zijn collega de helling op te trekken. Intussen waren de politie, brandweer, ambulancedienst en traumahelikopter gealarmeerd. De man werd overgedragen aan de ambulancedienst en is daar verder behandeld. De redders konden daarna hun weg vervolgen. “Ik heb daarna nog een douche genomen, want ik kreeg het zelf intussen ook best wel koud,” aldus de Lekkerlander die liever niet met naam en toenaam in het nieuws komt.

Berging
Later in de ochtend heeft een bergingswagen de auto uit het water gehaald. De berger kreeg daarbij hulp van de brandweer. De brandweerlieden hebben de sleepkabel aan de auto vastgemaakt, waarna het voertuig de helling opgetrokken kon worden.

De tachtiger komt graag in contact met zijn redders. Inmiddels zijn die contactgegevens uitgewisseld en kunnen beide partijen contact met elkaar leggen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer