Tiplijn: 06-19541384

Bijzondere hulpverlening in bos; brandweer (met quad) en ambulancedienst helpen vrouw

0

ALBLASSERDAM – Een bijzondere inzet voor de hulpdiensten dinsdagavond 16 januari 2024 in het Alblasserbos bij Alblasserdam. Midden in het bos was een 57-jarige vrouw uit Alblasserdam gewond geraakt tijdens het uitlaten van haar hond. De vijftiger wilde langs een boom gang die dwars over de weg was gevallen en gleed daarbij uit en liep beenletsel op. Dit gebeurde rond 16.15 uur. De vrouw belde eerst haar man die naar de locatie kwam om haar te helpen, maar al snel bleek dat er meer hulp nodig was. Rond 17.00 werd 112 gebeld. Een ambulance werd opgeroepen, maar kon niet dichterbij komen dan sportpark Souburgh en dus ging het ambulancepersoneel te voet verder op zoek naar het slachtoffer.

Na enig zoekwerk werd de vrouw aangetroffen. Omdat de ambulance een heel stuk verderop stond en de Alblasserdamse niet meer zelfstandig kon lopen, werden de quad van brandweer Hendrik-Ido-Ambacht en de bemanning van de tankautospuit van brandweer Alblasserdam opgeroepen om te komen helpen.

Met iPads, GPS-signalen en portofoonverkeer wist de brandweer van Alblasserdam uiteindelijk de juiste locatie te bereiken. Daarvandaan werd de bemanning van de quad geïnstrueerd voor de juiste route. De quad kwam via de Bosweg bij Oud-Alblas.

Nadat het voertuig was gekeerd, kon het slachtoffer op de aanhanger van de quad worden gelegd en naar een ambulance worden gereden. De vrouw is daarna per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer