Tiplijn: 06-19541384

10-jarige jongen weer thuis na vuurwerkongeval; “Wonderlijk bewaard”

0

ALBLASSERDAM – De 10-jarige jongen die vrijdagavond 12 januari 2024 gewond raakte bij een vuurwerkongeval in de Oranjestraat in Alblasserdam is weer thuis. Verwacht wordt dat hij nog ongeveer vijf weken moet herstellen van onder meer twee wonden in zijn buik. Verder heeft hij nog steeds pijn en is hij erg geschrokken. “Maar hij is wonderlijk bewaard. Ook volgens de artsen en agenten. Hij heeft het er genadig vanaf gebracht,” zo laat de vader van de jongen desgevraagd weten.

De tiener raakte vrijdagavond gewond toen hij samen met een ander kind bij De Helling, ter hoogte van het fietspad naar de Oranjestraat in Alblasserdam bezig met een cobra (zwaar vuurwerk). Het vuurwerk was nat gevonden, thuis opgedroogd en de kinderen staken het daarna alsnog af. Dat ging goed mis, want het vuurwerk ontplofte sneller dan gedacht en de 10-jarige jongen raakte gewond.

Hij heeft onder meer twee diepe wonden in zijn buik, verwondingen aan zijn gezicht, ogen en handen. Het kind werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het andere kind is ongedeerd gebleven.

Het ongeval zorgde voor veel reacties, maar ook medeleven. Burgemeester Jan Willem Boersma liet afgelopen weekend via X weten: “Wat een heftig incident met een kind dat gewond is geraakt door vuurwerk. Heel veel sterkte voor deze jongen, zijn ouders en verdere familie. Mijn gedachten zijn bij hen.”

De politie-eenheid Rotterdam wees naar aanleiding van het ongeval nogmaals op alle gevaren van gevonden vuurwerk. “Vind je vuurwerk op straat? Steek het nooit (opnieuw) af!,” luidt hun advies.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer