Tiplijn: 06-19541384

Opnieuw zoektocht met boot en helikopter op de Merwede

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De politie heeft vrijdagmiddag 12 januari opnieuw gezocht rond de Merwede tussen Hardinxveld-Giessendam en Werkendam. Rond 14.00 uur meldde een man bij de politie dat hij bij de uiterwaarden tussen Gorinchem en Boven-Hardinxveld een voorwerp zag drijven, wat een lichaam zou kunnen zijn. Agenten gingen naar de Rivierdijk en zochten vanaf een krib en strandje naar wat de man had gezien.

Helikopter
Ook een politiebootje werd ingezet en voer de Merwede af tot Beneden-Hardinxveld. In de zoektocht werden alleen drijvende boomstronken aangetroffen. Later op de middag is vanuit een politiehelikopter uitgebreid de rivier afgezocht tussen Gorinchem en Dordrecht.

Meldingen
De laatste dagen is er meermaals een melding gemaakt bij de hulpdiensten waarbij een drijvend voorwerp voor een mogelijk lichaam werd aangezien. De meldingen worden serieus genomen, zeker gezien de vermissing van Yoran Krol uit Sleeuwijk, die al sinds 24 december wordt vermist. Zaterdag vindt er een zoekactie plaats naar Yoran. Yoran werd voor het laatst gezien op 24 december om 00.30 uur bij een jongerencentrum in het naburige Almkerk. Zijn fiets werd later gevonden bij de Merwedebrug, zo’n 10 kilometer verderop.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer