Tiplijn: 06-19541384

Ravage in Dordrecht na woningbrand en ontploffing van spuitbussen

0

DORDRECHT – Aan de Johan Willem Frisostraat in Dordrecht zijn dinsdagmiddag 9 januari 2024 tientallen spuitbussen ontploft bij een brand in een achtertuin van een woning. Door de brand en de ontploffing zijn twee woningen aan de achterkant flink beschadigd geraakt. Van de tuin met de spuitbussen is een plaats delict gemaakt, politie en brandweer gaan onderzoeken of de brand is aangestoken.

Mensen belden dinsdag in paniek naar 112. De zwarte rook van de brand trok ook richting een school, daar hebben ze er geen last van gehad. Rond 13:45 uur was de brand onder controle. In de spuitbussen die in de tuin liggen, zat isolatiemateriaal, ook wel bekend als purschuim. Volgens de brandweer waren het lege spuitbussen.

Buren vertellen dat de bewoner van een van de twee huizen een bouwbedrijf heeft, daarom liggen zoveel flessen opgeslagen in een box in de tuin. Bij de brand hebben veel bewoners allemaal knallen gehoord; de ontploffende spuitbussen.

Sommigen dachten dat het ging om een aanslag, aangezien dat de laatste tijd veel gebeurt in de stad. Twee dagen terug brandde er nog in de Doctor L. L. Zamenhoflaan een auto helemaal af. Vorige maand was er nog een explosie in de Brikstraat.

Tekst: Rijnmond.nl en foto’s: Twan Beukers en Gerard van Helden.


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer