Tiplijn: 06-19541384

Woningbrand in Ratelaar in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Op een zolder van een woning aan de Ratelaar in Alblasserdam is maandagavond 8 januari 2024 brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op naar ‘middelbrand’. Via de zolder kwam er rook uit de woning. De brandweer haalde een rolluik weg en sloeg een raam in zodat er geblust kon worden. Omdat er op zolder veel spullen lagen, werd besloten die naar beneden te gooien. “Door de spullen van zolder weg te halen, hoeven we minder met water te blussen op de zolder en ontstaat er minder schade,” zo legt de officier van dienst van de brandweer uit.

Verder werden er dakpannen weggehaald, om te zien of er sprake was van doorslag in het dakbeschot. De bewoners zijn ongedeerd gebleven, maar kunnen voorlopig niet meer terug naar hun woning.

Burgemeester Jan Willem Boersma was ook ter plaatse en liet zich daar bijpraten over de situatie. brand is vermoedelijk ontstaan bij een wasdroger.

Later op de avond is de brandweer nogmaals uitgerukt, omdat in het huis van de buren een sterke rooklucht werd waargenomen. Men vreesde dat er sprake was van een doorslag, maar daar bleek uiteindelijk geen sprake van te zijn.

Foto’s: Twan Beukers en Peter Stam.

 

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer