Tiplijn: 06-19541384

Auto vliegt uit de bocht en rijdt dwars door hekken van LPG-installatie in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een 79-jarige man uit Alblasserdam is vrijdagochtend 5 januari 2024 met zijn auto uit de bocht gevlogen op De Helling in Alblasserdam. Het voertuig reed daarna dwars door twee hekken van de LPG-installatie bij tankstation De Haan. Bij de installatie was daarna een sterke gaslucht te ruiken. De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse voor hulp.

De 79-jarige man is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook zijn 77-jarige bijrijder is ongedeerd gebleven.

De mannen vertelden dat zij zeker niet te hard reden, maar ineens grip verloren in de bocht en daardoor van de weg zijn geraakt. De politie heeft voor de zekerheid het rijbewijs van de bestuurder ingenomen. Het CBR zal gaan beoordelen of de zeventiger nog over voldoende rijvaardigheid beschikt om auto te blijven rijden.

Het personeel van De Haan heeft de LPG-installatie afgeschakeld. Daarna was de gaslucht niet meer waarneembaar. De brandweer heeft ook nog enkele metingen verricht, maar constateerde daarbij geen verhoogde waarden aan LPG. Voor de zekerheid wordt er momenteel nog een specifiekere meter ingezet, om er honderd procent zeker van te zijn dat er geen gas meer lekt.

De gecrashte auto zal, zodra de omgeving die is afgezet, wordt vrijgegeven, door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer