Tiplijn: 06-19541384

Politiecampagne in Alblasserdam: wie is de moeder van overleden baby Mirjam van Lekkerkerk?

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft deze week grote posters op laten hangen in Alblasserdam met daarop de vraag: “Wie liet dit voorjaar een pasgeboren baby achter bij de Lek?” De posters hangen onder meer bij De Helling in Alblasserdam. Begin maart 2023 werd op een eiland in de Lek bij Lekkerkerk, recht tegenover Nieuw-Lekkerland een klein overleden meisje gevonden. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de baby zonder medische begeleiding is geboren na een voldragen zwangerschap. De politie wil graag weten wie het meisje is, wie haar ouders zijn en hoe de baby om het leven is gekomen.

Op dit moment gaat de politie er van uit dat het meisje door iemand op het eiland in de Lek is achtergelaten, al is ook niet uit te sluiten dat de baby is aangespoeld via de rivier. De oproep is dan ook met name gericht op bewoners van het gebied in en rond Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek, maar ook voor dorpen en gemeenten in de omgeving van dit gebied

Voor deze zaak is door het Openbaar Ministerie een beloning beschikbaar gesteld van 10.000 euro.

Mirjam van Lekkerkerk, zoals het meisje voorlopig is genoemd, werd geboren na een voldragen zwangerschap. Haar lichaampje werd gevonden in een donkergrijze plastic zak. Uit onderzoek blijkt dat het meisje voor ze werd gevonden mogelijk al een aantal weken in het water heeft gelegen. De naam Mirjam van Lekkerkerk is gekozen omdat ze bij Lekkerkerk is gevonden. Als voornaam is gekozen voor Mirjam, verwijzend naar de naam die de zus van Mozes had. Ook Mozes werd gevonden in een mandje in het riet.

De foto’s zijn gemaakt door illusa fotografie en Peter Stam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer