Tiplijn: 06-19541384

Man raakt gewond bij brand in Sliedrechtse flat; woning onbewoonbaar

0

SLIEDRECHT – Een oudere man is vrijdag 22 december 2023 gewond geraakt bij een brand in zijn appartement aan de Elzenhof in Sliedrecht. De brand ontstond rond 17.30 uur; vermoedelijk na kortsluiting in elektra. De woning op de derde etage van het complex stond al snel vol zwarte rook. De bewoner ademde deze rook in en werd hierdoor benauwd.

Omdat de rook aan de voor -en achterkant eruit kwam, werd opgeschaald naar middelbrand. De directe buren werden even naar buiten gehaald, maar een ontruiming van het seniorencomplex De Hofstee was uiteindelijk niet nodig.

De brandweer had de brand uiteindelijk snel onder controle. De benauwde bewoner, die onder meer roet in zijn gezicht had, werd overgedragen aan het ambulancepersoneel. Nadat de smeulbrand geblust was, heeft de brandweer de woning geventileerd. Door alle rook -en roetschade is de woning voorlopig onbewoonbaar verklaard. De stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner te helpen aan een tijdelijk onderkomen en te helpen bij de afhandeling van de ontstane schade.

Foto’s: Rick Groenendijk en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer