Tiplijn: 06-19541384

Porsche raakt te water in Hendrik-Ido-Ambacht

3

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een Oekraïense man heeft zich maandag 18 december 2023 overgoten met benzine, zich in brand gestoken en is daarna met zijn auto het water ingereden. Dit gebeurde onderaan de Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. De man raakte hierbij zeer ernstig gewond.

De Oekraïner, die eerder al had aangegeven het leven niet meer te zien zitten, overgoot zichzelf op het Noordeinde met brandstof. Ter hoogte van tankstation De Haan liet hij een jerrycan achter. Nadat hij zich in brand had gestoken, reed hij het talud onder aan de Alblasserdamse Brug af en belandde met zijn voertuig in de Waal (het haventje dat verbonden is met de rivier de Noord).

De man klom vervolgens uit zijn Porsche, maar ging niet naar de kant. Hij besloot richting de rivier te zwemmen. De politie wist het ernstig gewonde slachtoffer een stuk verderop uit het water te halen. Intussen kwamen ook de brandweer, ambulancedienst en traumahelikopter ter plaatse. De automobilist is met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Voor zijn leven wordt gevreesd.

Bij de asielboot in Hendrik-Ido-Ambacht, waar de man verbleef, geeft men aan dat de man al eerder suïcidale uitlatingen heeft gedaan. Een bergingswagen gaat de auto van de man op de kant trekken en afvoeren.

 

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

Reageer