Tiplijn: 06-19541384

Politie doet grote vuurwerkvangst in Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Eind november en begin december heeft de politie grote hoeveelheden illegaal vuurwerk aangetroffen in een aantal woningen in Hardinxveld-Giessendam. De eigenaren van het vuurwerk, zes minderjarige jongens en een 20-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, zijn inmiddels gehoord en heengezonden. Ze blijven wel verdachten. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

De politie had informatie dat er in een woning in Hardinxveld-Giessendam veel vuurwerk zou zijn opgeslagen. Agenten troffen na het doorzoeken van de woning ruim 20 kilo zwaar vuurwerk aan. De eigenaar van het vuurwerk, een minderjarige jongen, werd hierop aangehouden. Tijdens het onderzoek naar dit vuurwerkbezit bleek dat er in nog zes andere woningen in Hardinxveld-Giessendam illegaal vuurwerk, zoals shells, nitraten, cobra’s en pijlen, werd opgeslagen. Ook de eigenaren van dit vuurwerk, vijf minderjarige jongens en een 20-jarige man, werden aangehouden. Deze verdachten zijn inmiddels gehoord en weer heengezonden. Ze blijven wel verdachten. Ook de minderjarige jongen waarmee de vuurwerkvangst begon, is eind vorige week onder voorwaarden geschorst. Later zal het Openbaar Ministerie bepalen hoe de zaak wordt afgedaan.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer