Tiplijn: 06-19541384

Spookrijder rijdt over A15 en wordt aangehouden bij Oud-Alblas (dashcambeelden)

3

OUD-ALBLAS – Een 32-jarige man uit Tiel is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november 2023 opgepakt, nadat hij kilometers lang spookrijdend over de A15 reed. De dollemansrit startte rond 00.40 uur op de snelweg ter hoogte van Gorinchem. De man reed met hoge snelheid tegen het verkeer in en passeerde tijdens zijn rit de dorpen Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Papendrecht.

Bij hectometerpaal 78,2, ter hoogte van Oud-Alblas kon de man worden aangehouden. Zijn auto stond tegen de vangrail aan. Tijdens de aanhouding bleek de dertiger uit Tiel onder invloed te zijn van alcohol.

De spookrijder blies 535 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl voor hem een maximum geldt van 220 microgram. Waarom de man is gaan spookrijden is onbekend.

Op onderstaande dashcambeelden is te zien hoe de man met hoge snelheid spookrijdend over de linker rijstrook rijdt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Voor hetzelfde geldt klapt hij er bovenop… wat een idioot, mag hopen dat deze maniak achter slot en grendel verdwijnt.

    • Voor spookrijden worden boetes en/of rijontzeggingen opgelegd. En voor het gebruik van alcohol geldt hetzelfde. Een celstraf ligt denk ik niet voor de hand. Wanneer hij een ongeluk had veroorzaakt was dat een ander verhaal geweest.

  2. “Waarom de man is gaan spookrijden is onbekend.”
    Zomaar een gok. Maar misschien vanwege het feit wat in de voorgaande zin werd genoemd…? Met een paar glaasjes te veel op achter het stuur zie je niet alles meer even scherp.

Reageer