Tiplijn: 06-19541384

Grote politieactie op dijk in Alblasserdam na vuurwapenmelding; 1 aanhouding

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdagavond 21 oktober 2023 een man uit Rotterdam aangehouden bij een woning langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam, naar aanleiding van een vuurwapenmelding. Drie andere mensen werden gefouilleerd. Halverwege de avond zagen twee 12-jarige jongens, die aan het voetballen waren, hoe een man met een pistool voor een woning bij Molenstaete stond. De kinderen schrokken zich naar en gingen direct naar hun ouders om te vertellen wat zij hadden gezien. De politie werd ingelicht en niet veel later kwamen agenten op het Scheldeplein bij elkaar om een plan te maken en alles door te spreken.

Intussen hielden undercoveragenten de betreffende woning met daarin vier personen in de gaten. Toen één van de aanwezigen naar buiten liep, gingen de agenten direct over tot actie. Alle aanwezigen werden gesommeerd uit de woning te komen en hun handen te laten zien.

Drie mannen en één vrouw werden gefouilleerd. Bij één man werd in een rugtas een airsoftpistool aangetroffen. Deze Rotterdammer, die bij een vriend op bezoek was, is door de politie aangehouden en meegenomen voor verhoor. Het airsoftwapen is in beslag genomen en wordt onderzocht. De andere drie personen mochten niet veel later weer uit de handboeien en terug naar de woning.

De twee kinderen die de man met het wapen zagen, zijn erg geschrokken en de politie heeft verklaringen van hen opgenomen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer