Tiplijn: 06-19541384

‘Zwangere vrouw’ en ‘beknelde molenaar’ in Kinderdijk houden hulpdiensten scherp

0

KINDERDIJK – De brandweer van Alblasserdam heeft deze week en enkele weken geleden, samen met de ambulancedienst van Zuid-Holland Zuid een oefening gehouden bij de Museummolen Nederwaard in Kinderdijk. Er werd onder meer nagespeeld dat een paniekerige vrouw moest gaan bevallen en dat een molenaar bovenin zijn molen bekneld was geraakt. Aan de hulpdiensten de taak om met elkaar op te trekken en de slachtoffers de juiste zorg te bieden. Bij de oefening werd onder meer de brandweerboot ingezet.

Het molengebied bij Kinderdijk staat bij hulpdiensten bekend als ‘uitdagend’ en soms ook lastig bereikbaar. In de afgelopen jaren zijn diverse verbeteringen doorgevoerd in bijvoorbeeld bewegwijzering, de inzet van een quad en de aanschaf van een boot. Door regelmatig in het gebied met elkaar te oefenen, blijven de hulpverleners ‘scherp’.

De organisatie van de oefening was in handen van de brandweer. Er wordt teruggekeken op twee leerzame oefenavonden.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer