Tiplijn: 06-19541384

Brand op net gekocht plezierjacht op rivier de Noord bij Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Op een plezierjacht is woensdagmiddag 27 september 2023 brand uitgebroken in de motorruimte van het vaartuig. De opvarenden, twee Duitse mannen, hadden het jachtje net gekocht. Rond 15.00 uur voeren ze op de Noord bij Alblasserdam, in de buurt van Papendrecht. Ineens zag één van de mannen rook uit de motorruimte van het vaartuig komen en er werd alarm geslagen. De brandweer, politie, ambulancedienst, KNRM en Port of Rotterdam kwamen met diverse vaar- en voertuigen ter plaatse om te blussen en hulp te bieden.

Bij de brand, die door de brandweer werd opgeschaald naar ‘middelbrand’, kwam niet veel rook vrij. Alleen in het begin was er wat bruingele rook te zien. De brandweerlieden wisten met een binnenaanval te voorkomen dat het hele jacht in vlammen op zou gaan. Na ongeveer een uur was de brand onder controle.

De twee opvarenden, waarvan één last had van de ingeademde rook, zijn nagekeken door ambulancepersoneel.

Het plezierjacht, waar nog een paar honderd liter bluswater in staat, is in opdracht van Rijkswaterstaat afgevoerd. Wat er precies misging in de motorruimte, is nog onbekend.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer