Tiplijn: 06-19541384

Brand aan boord van cruiseschip vol met passagiers bij Gorinchem

0

GORINCHEM – Aan boord van een cruiseschip op de Boven-Merwede bij Gorinchem is woensdagmiddag 23 augustus brand ontstaan. Omdat het cruiseschip behoorlijk wat passagiers aan boord had, werd door de hulpdiensten meteen groots opgeschaald. Het schip zou een maximum capaciteit hebben van 243 passagiers. Vele brandweerwagens en zeker 15 politiewagens kwamen met spoed ter plaatse.

Het schip kon korte tijd later zelf aanmeren bij een steiger bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem. De brand was toen al geblust. Er heeft brand gewoed in de machinekamer. De brand zou volgens de brandweer zijn ontstaan in een elektrakast. De brandweer is aan boord gegaan om een nacontrole uit te voeren. Alle passagiers zijn uit voorzorg geëvacueerd en tijdelijk opgevangen op een grasveld naast de aanlegsteiger. Rond 16.15 uur mochten de gasten weer terug aan boord van het schip gaan.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer