Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten op zoek naar mogelijke drenkeling in Lek na aantreffen noodbaken

0

STREEFKERK – De hulpdiensten zijn donderdagochtend 17 augustus 2023 massaal uitgerukt naar de Opperstok in Streefkerk, omdat er bij de rivier een geactiveerde AIS-transponder was aangetroffen. Een dergelijke transponder wordt normaal gesproken geactiveerd als bijvoorbeeld iemand te water raakt.

De transponder gaf sinds 09.00 uur een signaal en rond 10.00 uur werden de brandweer, politie, ambulances en KNRM opgeroepen voor hulp.

De duikers hebben in de rivier de Lek gezocht naar een drenkeling. Ook de oppervlakteredders hebben op het water gezocht. Na enig zoekwerk werd het geactiveerde noodbaken langs de kant aangetroffen. Omdat het zogenoemde ‘gouden uur’ waarin iemand levend in het water gevonden kan worden inmiddels ruimschoots voorbij is, is de zoekactie afgeschaald.

Wie meer informatie heeft over het aangetroffen noodbaken, kan contact opnemen met 06-19541384.

Foto’s: Twan Beukers en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer