Tiplijn: 06-19541384

Bakwagen brandt volledig af op A15 bij Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op de snelweg A15 tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam is dinsdagochtend 1 augustus 2023 een kleine vrachtwagen volledig afgebrand. Omstreeks 07.50 uur werd de brandweer gealarmeerd. Vanwege de heftige brand is opgeschaald naar middelbrand. Twee tankautospuiten en een schuimblusvoertuig kwamen met spoed ter plaatse. Bij de brand kwam veel rook vrij.

De bakwagen was geladen met kleine vaatjes benzine. Deze zijn deels verbrand of leeggestroomd over de snelweg. Omdat het voertuig een gevaarlijke brandbare stof vervoerde was de A15 enige tijd volledig afgesloten in beide richtingen. Rond 08:30 uur ging de rijbaan richting Gorinchem weer open.

De brandweer had de brand snel onder controle. Rijkswaterstaat onderzoekt nu wat de schade is aan het voertuig en wegdek. De rijbaan richting Rotterdam blijft voorlopig afgesloten. Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via de A27, A59 en A16.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer