Tiplijn: 06-19541384

Twee personen springen van palen bij Baanhoekbrug; hulpdiensten rukken massaal uit

9

SLIEDRECHT – Twee personen zijn vrijdagavond 14 juli van een aanmeerpaal van de Baanhoekbrug tussen Dordrecht en Sliedrecht gesprongen. Het tweetal sprong rond 22.15 uur van de palen aan de kant van Dordrecht. De hulpdiensten werden gealarmeerd en rukten massaal uit. Bij aankomst van de eerste hulpverleners werd al snel duidelijk dat de twee springers veilig op de kant waren. Daarop konden de hulpdiensten met vervolg.

Voor de mogelijke drenkelingen werden minimaal 35 hulpverleners opgeroepen. Een tankautospuit en hoogwerker uit Papendrecht, oppervlaktereddingsvoertuig uit Hendrik-Ido-Ambacht, duikers uit Capelle aan den IJssel en Schiedam en een brandweerboot uit Dordrecht. Ook de Dordtse KRNM, een ambulance, de politie, Rijkswaterstaat en een aantal officieren werden opgeroepen. Omdat vrij snel duidelijk was dat voor de paalspringers geen inzet meer nodig was, waren de hulpverleners weer beschikbaar.

Foto’s: Ruben van der Sterren en Martijn.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

9 reacties

   • Je kunt toch niet weten of het baldadigheid is of een serieus iets is wanneer je ze ziet springen?! Melder heeft goed gehandeld mijn inziens.

    • Gewoon een mooi voorbeeld van een beperkt inschattingsvermogen. De. melder had, toen de individuen die een onschuldige duik in het water namen inmiddels weer op de kant waren, het OC kunnen informeren dat het loos alarm was wegens een foutieve inschatting.

     Hoop niet dat de melder op een mooie zomerdag langs het water loopt want dan blijft die persoon bellen met het OC.

    • veilignederland on

     Door de melder konden de hulpdiensten nu niet ingezet worden bij andere calamiteiten. Dat zou u toch moeten weten Karin, zeker als je bedenkt dat jij altijd het hardste roept dat paarden niet uit de sloot gehaald mogen worden door de brandweer omdat ‘de brandweer niet elders ingezet kan worden’

     • Geen idee waar u het over heeft.
      Ik ben er juist voor om mens én dier te helpen die in (mogelijke) nood zijn.

  • Er is niemand van de brug afgesprongen. Men sprong af van de aanmeerpalen voor boten naast de brug. Dit artikel bevat daarom ook een fout. Daarnaast waren deze jongens constant aan het zwemmen waardoor de aanname van een beperkt inschattingsvermogen juist is.

Reageer