Tiplijn: 06-19541384

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding met auto op kruising N214 Oud-Alblas

2

OUD-ALBLAS – Een motorrijder is vrijdagochtend 7 juli 2023 gewond geraakt bij een aanrijding op de N214 bij Oud-Alblas. De man kwam vanaf de kant van de N3 en wilde op de kruising rechtdoor. Vanaf de Parallelweg kwam op dat moment een automobiliste uit Sliedrecht. De bestuurster vertelde door het groene verkeerslicht te zijn gereden. Op de kruising ontstond de botsing. De motorrijder schoof nog een stuk door. In eerste instantie leek de situatie zo ernstig, dat er twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Het Mobiel Medisch Team landde met de helikopter langs de weg. De motorrijder is na de eerste zorg op straat per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling en nader onderzoek. Voor zover nu bekend lijkt het letsel, naar omstandigheden, mee te vallen.

De Sliedrechtse automobiliste is ongedeerd gebleven. De kruising bij de N214 is lange tijd afgesloten geweest voor onderzoek naar sporen en onderzoek naar de verkeerslichtenregelinstallatie. Dit onderzoek moet uitsluitsel geven of één van partijen door het rode licht is gereden en met welke snelheid er is gebotst. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Kan je in dit soort situaties ooit vaststellen wie groen of rood had als er geen camerabeelden of getuigen zijn?

    • @Mvs, er hangt daar een camera op de kruising en de VRI slaat ontzettend veel details op. Die ziet precies of er door rood is gereden op dat tijdstip. En hoeveel seconden het licht al op rood stond etc. Denk wel dat er uitsluitsel over gaat komen.

Reageer