Tiplijn: 06-19541384

Bestelbus hangt op z’n kop in de bomen na ongeval in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – De bestuurder van een bestelbus is donderdagmiddag 6 juli 2023 zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Munnikensteeg in Zwijndrecht. De man raakte van de weg en bleef met zijn bestelbus op z’n kop in de bomen hangen op een helling naast de weg. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en veel brandweereenheden, gingen met spoed ter plaatse.

De bestelbus hing tussen de bomen op de helling bij de begraafplaats. Ambulancepersoneel wist bij de bestuurder te komen. In de tussentijd maakte de brandweer een plan om de man uit de bestelbus te krijgen. Een hulpverleningsvoertuig met kraan werd ingezet om de auto op te tillen. Vervolgens kon het slachtoffer na bijna een uur uit de bestelbus worden bevrijdt.

De man is behandeld door ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter. Vervolgens is hij onder begeleiding van de politie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend.

De oorzaak van het eenzijdige ongeval wordt door specialisten van de politie onderzocht. Een bergingsbedrijf heeft de bestelbus uit de bosschages getakeld en afgevoerd. De Munnikensteeg was vanwege het ongeval tot 19.30 uur volledig afgesloten.

Foto’s: Willem de Wolf, Lars Liefhebber en Gerard van Helden.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer