Tiplijn: 06-19541384

Aanvaring tussen binnenvaartschip en motorjacht op Noord bij Alblasserdam

3

ALBLASSERDAM – Op de rivier de Noord bij Alblasserdam heeft zondag 25 juni 2023 een aanvaring plaatsgevonden tussen een binnenvaartschip en een motorjacht. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de waterbushalte aan de Jan Smitkade in Alblasserdam. De vaartuigen voeren allebei richting Kinderdijk. Het binnenvaartschip had een hogere snelheid dan het gehuurde plezierjacht. De schipper van het jachtje merkte het oplopende binnenvaartschip niet op en de schipper van het binnenvaartschip merkte het jachtje voor hem niet op. Een botsing was uiteindelijk het gevolg.

De twee Duitsers aan boord, die het jachtje in de Betuwe hadden gehuurd, zijn flink geschrokken. Ze wisten hun vaartuig bij Alblasserdam de haven in te varen en belden de politie. De schipper van het binnenvaartschip heeft mogelijk niets van het ongeval gemerkt en voer door richting de rivier de Lek. Rijkswaterstaat gaat contact opnemen met de schipper van dat schip.

De politie van Drechtsteden Buiten, de Zeehavenpolitie en Rijkswaterstaat kwamen ter plaatse voor hulp en afhandeling van het ongeval. De achterkant van het motorjacht is beschadigd geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Een blaastest wees uit dat er op het jacht in ieder geval geen alcohol was genuttigd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

Reageer